Heyecanlı giden düğün alışverişinin en önemli kısmını atlatıp, gelinlik modelinizi seçtiğinize göre, şimdi sıra gelinliğinizin en canlı aksesuarı olan, gelin buketinizi seçmeye geldi! Gelin çiçekleri konusunda renkli, soluk, büyük veya minimal yüzlerce seçenek bulunmaktadır. Buketinizi seçerken gelinlik modelinizi de göz önünde bulundurursanız, çiçek seçiminiz bir hayli kolaylaşacaktır. Böylece gelinliğe göre gelin çiçeği seçimi, hem yüzlerce farklı alternatif arasında boğulmaktan sizi kurtaracak, hem de konseptinize uyacak bir çiçek sunacaktır. İşte gelinlik modeline göre gelin buketi seçiminin önemli noktaları …

Gelinlik Modeline Göre Gelin Buketi : Gelinliğinizin tarzını düşünün.

Bir gelin buketi seçimi yaparken, aslında gelinlik tarzınızın düğününüzün genel temasıyla bir uyum içinde olduğunu bilmeli ve gelinlik tarzınıza göre bir çiçek seçimi yapmalısınız. Ormanda yapılan bir düğünde gösterişli bir prenses etek giyilmeyeceği gibi, tarihi mekan düğünlerinde de sade gelinlik tarzları tercih edilmeyecektir. Böylece, gelinliğinizin tarzı gelin buketinizin de belirleyicisi olacaktır. Bohem bir gelinlik için daha yoğun yapraklı ve rengarenk buketler tercih edebilirken,  vintage gelinlik modelleri için gelinliğe göre gelin çiçeği seçimi yaparken kuru yapraklı tasarımlar veya soluk kahve tonlarının ön planda olduğu bir gelin buketi seçebilirsiniz. Modern ve sade gelinliklere, büyük çiçekli, sadece beyaz ve yeşil renklerinin hakim olduğu gelin buketleri çok yakışmaktadır. Geleneksel bir gelinlik modeliniz varsa, katlı buketler, farklı çiçek türlerindeki aranjmanların olduğu tasarımlar tam da size göre!

Gelinliğe göre gelin çiçeği : Etek tipleri

  • Gelinlik modeline göre gelin buketi seçerken, gelinlik etek tipinizin hacmini de göz önüne almalısınız. Prenses ve ultra kabarık bir gelinliğe sahipseniz, seçeceğiniz gelin çiçeği de büyük olmalıdır. Çünkü basit buket modelleri, gösterişli gelinliğinizin yanında oldukça sönük kalacaktır.
  • A kesim gelinlik modelleri için klasik aranjmanlar kullanabilirsiniz. Hep tercih edilen yuvarlak ve mevsime göre çiçeklerden oluşan buketler sizin için oldukça ideal seçeneklerdir.
  • Helen gelinlik modellerine ise, canlı renklerin bir arada olduğu ve iç açıcı çiçek türlerinin bir buket haline geldiği tasarımlar çok yakışmaktadır. Tropik gelin buketleri tam da Helenistik gelinliği yansıtmaktır.
  • Romantik ve feminen bir gelin adayı olarak, gelinliğinizi balık model seçtiyseniz, farklı bir çiçek seçimi yapmanın tam zamanı! Bu düz gelinlik kalıbına en iyi ayak uyduracak katlı gelin buketleri, asimetrik duruşuyla da gösterişli bir algı bırakır.

Gelinliğe göre gelin buketi seçerken gelinliğin rengine bakın.

Gelinlik alışverişi esnasında gelinlik modellerinin birçok renge sahip olduğunu göreceksiniz. Seçeceğiniz gelinlik pak beyaz olmak yerine kırık beyaz, şampanya ve hatta krem rengi olabilir. Aranjmanınızdaki renk tonlarını belirlemek için gelinliğinizin rengini de düşünmelisiniz. Çünkü gelinliğiniz, çiçeğiniz için harika bir arka plan yaratacak olup, bunu en güzel gösterecek süreçtir Beyaz bir gelinliğe, daha sarıya dönük bir gelin buketi seçmek, çiçeklerinizin solgun ve eski durmasına sebep olabilir.

Gelin çiçeği seçerken dengeyi doğru sağlayın.

Gelinliğiniz yoğun taşlarla süslü, dantellerle çevrili olabilir veya siz sade gelinliğinizi gösterişli mücevherlerle kombinlemiş olabilirsiniz. Tüm detayları göz önünde bulundurarak gelin çiçeği seçerseniz, buketinizin gelin görünümünüzün yoğunluğunda boğulmamasını sağlamış olursunuz.

Yine de gelinliğe göre gelin çiçeği seçerken en önemli nokta, kendi zevkleriniz doğrultusunda doğru seçimi yapmaktır.  Gelinlik modelinizin her bir ayrıntısı mükemmel gelin buketi oluşturmak için size bir fikir sunmaktadır.

10 Aralık 22