Düğün gününün kusursuz geçmesini isteyen ve bunun için her ayrıntıyı detaylıca düşünen bir gelin adayıysanız, düğün alışverişi sürecinizde dikkat etmeniz gereken diğer bir detay gelin çiçekleri olacaktır. Daha önce “doğru gelin çiçeği seçimi” üzerine konuşmuştuk, fakat mevsimlere göre de gelin çiçekleri modelleri farklılık göstermektedir. İşte birbirinden eşsiz, gelinliğinize ve mevsime uygun, güzel anlamlar içeren gelin çiçeği modelleri …

Düğününüz için en mükemmel gelin çiçeği buketini seçmek, ucu görünmeyen seçenekler arasında kaybolacağınızdan, zorlu olabilir; fakat siz düğün mevsiminize göre seçim yapmak istediğinizde, bu seçeneklerin bir kısmı azalacaktır. Eğer özellikle canlı gelin çiçeği satın almak istiyorsanız, mevsimine göre çiçekler tam size göre!

 

Yaz mevsimi için gelin çiçekleri nelerdir?

Düğün fotoğraflarınızda veya videolarda en hoş duracak gelin buketleri yaz mevsimine aittir. Yaz deyince ise akla ilk gelen çiçeklerden biri papatyadır. Papatyalar gelinler arasında oldukça popüler olmuş durumda. Gelinliğin beyazıyla beraber bir uyum içerisinde olan bu çiçeğin anlamı ise sevgi ve temizliktir. Yaz için gelin çiçeği modelleri arasında şakayıkta bulunmaktadır. Harikulade görünümleri ile bu yıl gelin adaylarının favorisi olan bu çiçekler, şefkati ve mutlu bir evliliği simgelemektedir. Bu sıcak mevsimde, her düğün konseptine ve gelinlik modeline uyacak gelin buketleri bulunmaktadır. Bunlardan bir diğeri ise samimi duyguları simgeleyen ortancalardır. Evet yanlış duymadınız! Artık gelinler, klasik güllerden ziyade, farklı ve renkli çiçekleri tercih etmekteler. Eğer kır düğünü yapıyorsanız,  daha farklı ve doğal olmak istiyorsanız, sizlere önerimiz muhteşem görünümleri ile lavantalar! Zerafeti simgeleyen lavantalar, gelinliğiniz ve kır düğünü konseptiniz ile bir uyum içerisinde olacaktır. Eğer düğününüzde yaratıcı bir tercih arıyorsanız tropikal gelin çiçeklerini de seçebilirsiniz.

 

Mevsimlere Göre Gelin Çiçekleri

 

Bahar mevsimlerinde hangi gelin çiçeği modelleri kullanılabilir?

Bahar aylarında çiçekler bulunduğunuz bölgeye ve hava durumuna göre farklılık gösterecektir. Birden yağmurun başlayıp ardından güneşin belirdiği bu mevsimlerde en popüler gelin çiçekleri arasında ilk sırayı laleler ve sümbüller almaktadır. Asilliği simgeleyen lale ve sonsuz aşk anlamını taşıyan sümbülleri bir arada harmanlamanız da mümkün! Birbirinden güzel renklere sahip bu çiçekler, yeni hayatınızın başlangıcını en güzel şekilde anlamlandıracaklardır. Bahar mevsimlerinde gelin çiçeği fiyatları farklılık göstermektedir. Eğer siz iyi bir bütçe ayırdıysanız, size önerimiz zambaklar veya orkideler olacaktır. Bembeyaz gelinliğiniz ile birbirini tamamlayacak bu gelin çiçeği buketleri, baharın olmazsa olmazları arasında! Eğer renk konusunda kafanız karışıyor ve hangi tonlara yönelmeliyim diye düşünüyorsanız, unutmamalısınız ki soğuk ve pastel tonlar 2019’un trendlerine damgasını vurdu. Bahar aylarının diğer gelin çiçekleri ise şu şekilde; leylak, yasemin, gerbera, gelincik ve frezya!

Kış mevsiminde hangi gelin çiçekleri seçilebilir?

Gelin çiçeği seçiminin en zor olduğu mevsimlerden biri olan kış, soğuk ve kasvetli havasını çiçeklerine yansıtmamış durumda. Çekiciliği ve aşkı simgeleyen karanfillerden, saygınlığı simgeleyen nergislere kadar birçok çiçek, kış mevsiminin güzelliğini bir anda ortaya çıkarabilir. Kış mevsimi de zambak ve orkideleriyle ünlenen bahar aylarından ilham almış durumda. Bu lüks gelin çiçekleri, daha çok soğuk mevsimlere özgüdür. Canlı veya yapay olarak da kullanılabilirler. Genel olarak, gelin adayları kış mevsiminde yapay gelin çiçeği tercih etmektedirler; fakat yapay buketler, canlılar kadar hoş ve zarif görünmeyecektir.

Gelinlerin en önemli ve dikkat çekici aksesuarlarından biri olan gelin çiçekleri, her ne kadar mevsime göre farklılık gösterse de, mekanınıza ve tarzınıza uyumlu olarak da kombinlenebilirler. Ayrıca gelin çiçeği modelleri için sadece mevsim uyumu değil, makyaj ve aksesuar uyumu da oldukça önemlidir. Mevsime göre gelin buketleri hakkındaki yazımızı okuduğunuza göre, düğün alışverişinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.