Bir gelin adayı için gelinlik seçimi, sadece bir kıyafet seçimi değil, gelinin kişisel  tarzını yansıttığı ve düğün konsepti ile bütünleşen bir parçadır. Kişisel tarza, vücut  tipine ve konsepte göre gelinlik bulmak bazen oldukça zor olabilir. Hayalindeki  gelinlik modeli belli bile olsa, o modeli kombine etmek uğraştırabilir. Çoğu gelin  adayı gelinlik modelini düşünse bile gelinliğin altına ne giyilir sorusunu çok daha  sonra gündeme getirir.  

Bu yazımızda gelinliğin altına giyilen iç çamaşırları ve aksesuarlar, bu parçaların  nasıl seçilmesi gerektiği, hangi gelinlikle hangi iç çamaşırının giyileceği ve düğün  gecesi için giyilen iç çamaşırı modelleri hakkında bilgi vereceğiz. 

Gelinliğin altına ne giyilir? 

Gelinlik altı iç çamaşırlarını genel olarak korse, sütyen, büstiyer, külot, jartiyer ve  gelin çorabı oluşturmaktadır. İç çamaşırı seçimi vücut tipi ve gelinlik modeli göz  önünde bulundurularak yapılır. Gelinlik modelinde kullanılan kumaş, gelinliğin yaka  modeli ve etek kesimi gelinliğin altına giyilecek iç çamaşırlarının seçilmesinde etkili  olmaktadır.  

Korse & Balenli Korse 

Gelinlik korsesi, sunduğu fit görünümle özellikle bel ve karın bölgesinde fazlalıkları  olan gelin adayları tarafından tercih edilmektedir. Bel bölgesini olduğundan ince  gösteren gelinlik korsesi, gelinliğin vücuda oturmasına destek olduğu gibi daha dik  bir duruş da sağlar. A kesim ve prenses gelinlik modelleri, diğer gelinlik  modellerine kıyasla eteğin belden sonra kabarmasından dolayı daha ince bir bel  görünümü sağlar. Korse, özellikle A kesim ve prenses etek kesimi gelinliklerle  kullanıldığında kusursuz bir görünüm elde edilebilir. Bazı gelinlik modelleri  kendinden korseli dikildiği için o modellerde gelinlik korsesi giymeye gerek yoktur. 

Sütyen 

Gelinliğin altına giyilen sütyen modeli, gelinliğin yaka kesimi, sırt modeli ve  sütyenin kumaşına göre seçilmelidir. Terletmeyen bir kumaştan yapılmış göğsü  destekleyici bir sütyen modeli, gelinin rahat etmesini sağlayacaktır. Straptez  gelinlik modeli için askısız ve göğüs ölçüsüne tam oturan bir sütyen giyilebilir. Sırt  dekolteli gelinlik için sütyen seçerken, arkası alttan bantlı sütyen modeli ya da 

göğüse yapıştırılan sütyen modelini tercih edebilirsiniz. Gelinliğin provalarından  önce gelinlik sütyeninin alınmış olması ve provada gelinlikle birlikte denenmesi  tavsiye edilir. Eğer gelinlik kendinden “cup’lı ise” sütyen giymenize gerek  kalmayacaktır. Gelinliğinizi göğüs cup olacak şekilde glop ile diktirebilirsiniz. 

Büstiyer 

Gelinlik büstiyeri, gelinliğin üst bölgesini toparlayan ve göğüsleri şekillendiren bir iç  çamaşırıdır. Bazı büstiyerler boyun ve bel bölgesini de kapatacak şekilde  tasarlanmasına rağmen, nihai amacı gelinliğin üst vücut kısmını desteklemektir. Bu  özelliği büstiyeri gelin korsesinden ayırır. Bazı gelinliklerin modeli büstiyer içerdiği  için giyilmesine gerek olmayabilir.  

Külot 

İç çamaşırı izini belli etmeyeceği için gelinliğin altına giyilen külot modeli, dikişsiz  ve lazer kesim olmalıdır. Prenses model gibi etek kesiminin oldukça kabarık olduğu  ve iç çamaşırının belli olmadığı gelinlik modelleri dışında külot seçimi oldukça  önem taşımaktadır. Tüm diğer gelinlik iç çamaşırlarında olduğu gibi külotta da ten  rengi ya da beyaz renk tercih edilmelidir. Pamuklu külot modelleri, nefes aldıran ve  soft yapısı ile düğün günü rahatlık sağlayacaktır.  

Jartiyer & Gelin Çorabı 

Gelinliğin altına giyilen jartiyer modelleri hem seksi bir görünüm kazandırır hem de  külotlu çoraba kıyasla daha rahat hissettirir. Jartiyer giymek için kumaşın özelliği  önem taşımaktadır. Jartiyeri belli etmeyecek ölçüde kalın bir gelinlik kumaşı,  jartiyer giymek için daha uygundur. A kesim ve prenses model gelinliklerde jartiyer  daha çok tercih edilmektedir. 

Gelinlik için iç çamaşırları ve aksesuarlar nasıl seçilmeli 

Gelinliğin altına giyilen iç çamaşırı, rahatlık ve uyum açısından önem taşımaktadır.  Genellikle vücut tipi ve gelinlik modeline uygun olacak şekilde seçim yapılmaktadır.  İç çamaşırı gelinliğin altından belli olmaması açısından beyaz ve ten rengi tercih  edilir. Dikişsiz iç çamaşırı seçimi, gelinliğin altından iz göstermeyeceği için daha  uygundur. Likralı modeller hem konfor sağladığı hem de sıkılaştırıcı özelliğinden  dolayı daha çok tercih edilir. 

Gelinlik modelinin içine göğüs cup ya da büstiyer dikilmiş olabilir. Böyle bir  durumda sütyen giymeye gerek kalmayabilir. Eğer dikilmediyse ya da yeterli  gelmediyse push up bir sütyen seçimi destekleyici bir görünüm katacaktır. Beli  daha ince göstermek istiyorsanız korseli ve balenli bir iç giyim tercih edebilirsiniz.  Eğer özel dikim gelinlik yaptırıyorsanız, gelinlikçiniz de gelinlik modeli için balenli  korse ya da büstiyer dikebilir.  

Gelinliğe Göre İç Çamaşırı Modelleri 

A kesim ve prenses gelinlikler için iç çamaşırı modelleri  

A kesim ve prenses gelinlik gibi kabarık etekli gelinlik modellerinde jartiyer,  büstiyer, korse ve balenli korse modelleri giyilebilir. Jartiyer modelleri genellikle  kabarık gelinlikler için uygun olmaktadır. A kesim veya prenses model bir gelinlik  giyecekseniz jartiyer modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Beli vurgulamak için  balenli korse tercih edebilirsiniz.  

Balık gelinlik için iç çamaşırı giyimi 

Balık gelinlik modelleri dar kesim olduğu için jartiyer gibi izini belli edecek iç  çamaşırları giyilmemelidir. Bunun yerine bedeni saran tek parça büstiyer ya da  sade destekleyici sütyen ile dikişsiz iz belli etmeyen külot giyilebilir. Korse beli  saran yapısı ile balık gelinlikler için adeta bir kurtarıcıdır. Kum saati formu daha da  belirginleştiren korseler, balık gelinliğin içine dikilmiş olabilir. Öyle bir durumda  korse giymenize gerek kalmayacaktır.  

Straptez gelinlik için sütyen modelleri 

Straplez gelinlik modelleri için yaka kesimine uygun olacak şekilde kalp yaka askısız  push up sütyen giyilebilir. Sütyenin daha uzatılmış bir biçimi olarak kalp yaka  büstiyer de tercih edilebilir. Sütyen göğüsleri desteklemek için tercih edilirken,  büstiyer genellikle bel bölgesini de kapsar ve beli de toparlar. Özel dikim  gelinliklerde gelinlik terzisi genelde göğüs cup ya da büstiyeri gelinliğin içine diktiği  için straplez gelinlik modellerinde üst iç çamaşırı giyimine gerek kalmamaktadır.  

Sırt dekolteli gelinlik için sütyen modelleri

Sırt dekolteli gelinlik modelleri için üst iç giyim seçerken, dekolteyi kapatmayacak  yapışkanlı sütyenler ya da belden bantlı modeller kullanılmaktadır. Özel dikim ya  da bazı hazır gelinliklerde göğüs pedi ve göğüs glop kullanıldığı için üst iç giyime  ihtiyaç duyulmamaktadır. 

Düğün gecesi için iç çamaşırı 

Gelinliğin altına giyilen iç çamaşırı ile düğün gecesi için tercih edeceğiniz iç  çamaşırını farklı seçmenizi öneririz. Düğünde giyeceğiniz iç çamaşırı gelinlikle  uyumlu olduğu gibi rahat da olmalıdır. Düğün gecesi ise rahatlıktan ziyade seksi iç  çamaşırı modelleri öne çıkmaktadır. Jartiyer modelleri, babydollar, fantezi iç giyim,  kombinezonlar ve mayo benzeri iç çamaşırları düğün gecesi için büyüleyici bir  seçim olacaktır.  

Gelinliğin altına giyilecek iç çamaşırlarını korse&balenli korse, sütyen, büstiyer,  külot, jartiyer&gelin çorabı olarak sıraladık. Gelinlik iç giyimi seçiminde iç  çamaşırının modeli, kumaşı, rengi ve rahatlığı önem taşımaktadır. İç çamaşırı,  gelinliğin yaka modeli, etek kesimi ve vücut tipine uygun olarak seçilmelidir. Her iç  çamaşırı her gelinlik modeline uyum sağlamamaktadır. Özel dikim gelinlik  modelleri ve bazı hazır gelinlik modellerinde gelinliğin üst bölgesini destekleyecek  şekilde cup, büstiyer ya da balenli korse gelinliğin içine dikilmektedir. Böyle bir  durumda iç çamaşırı olarak sadece külot seçimi kalmaktadır. Eğer özel dikim bir  gelinlik giymeyi planlıyorsanız gelinlik terzinize gelinlik modeline uygun olacak  şekilde üst iç giyim diktirebilirsiniz. Gelinlik ile giyilecek iç çamaşırı modeli ile  düğün gecesi için tercih edilecek iç çamaşırı modelini ayırmak ikisi için de sizi daha  özgür kılacaktır.

07 Şubat 24

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.