Düğün gününüz; en güzel olmak isteyeceğiniz, heyecanla beklediğiniz ve misafirlerinizden müstakbel eşinize kadar herkesin gözünün üstünüzde olacağı önemli bir gündür. Bu yüzden o gün yaşanacak aksilikleri düşünüp, bu büyük gün için kendinize bir düğün çantası hazırlamanız gerekmektedir. Makyajınızın bozulmasından, gelinliğinizin yırtılmasına kadar, her soruna çözüm üretmeniz için, derlediğimiz gelin çantasında neler olmalı listemize mutlaka göz atmalısınız.

Bu büyük günde yaşanacak küçük hasarların tadınızı kaçırmasını istemiyorsanız, bu acil durum ürünleri ile dolu gelin çantanızı mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekecektir. Böylece, günün ilerleyen saatlerinde ne olacak diye düşünmek yerine, günün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Gelinliğinize müdahale edebileceğiniz bir dikiş takımı gelin çantası içinde mutlaka olmalı

Düğün fotoğrafı çektirirken veya dans ederken, yanlışlıkla gelinliğinizin bir kısmı yırtılabilir. Böyle durumlarda, nedimelerinizden yardım isteyip, düğün çantanızda bulunan dikiş malzemeleri ile, kısa sürede büyük bir problemin üstesinden gelmiş olacaksınız. Dikiş iğnelerinden misinaya, beyaz tonlarında ipliklerden küçük bir makasa kadar her detayı düşünmeli ve en hızlı çözüme ulaşmalısınız.

 

Aksesuar ve gelinliğinizden düşen taşları yapıştıracak güçlü bir yapıştırıcı

Çoğu gelinlik, yapıştırma işlemi ile süslenmiş taşlar veya işlemelerle yapılır. Bunun dışında gelinliğiniz ile kombinleyeceğiniz aksesuarlarda da küçük taşlar bulunabilir. Bu taşların gün içindeki hareketli ortamdan dolayı düşmesi mümkündür. Kusursuz görünümünüzü bozmamak adına düşen taşları gelin çantanızda bulunan güçlü bir yapıştırıcı ile kolaylıkla yerine sabitleyebilirsiniz.

 

Saçınızın dağılmasına karşı: Saç spreyi, toka ve tarak

Aylardır düğününüz için saç modeli araştırıyor olabilirsiniz; fakat o çok hevesle yaptırdığınız saç modeliniz, rüzgar gibi etkenlerden dolayı dağılıp bozulabilir. Bundan kurtulmanın en hızlı ve kolay yolu, düğün çantası içinde bulunan saç spreyi, toka ve tarak üçlüsüdür. Bu ürünlerle hem saçınızın dağınıklığını toplayabilir, hem duvağınızı saçınıza daha çok sabitleyebilir hem de gelin tacınızı saçınıza tekrardan yerleştirebilirsiniz.

 

gelin çantası

Gelin çantasında neler olmalı listemizin en önemli maddesi: Makyaj malzemeleri

Makyaj ürünleri, günün ilerleyen saatlerinde, sıcaktan veya terlemeden dolayı kolayca çıkan ve birbirine karışan bir yapıya sahiptirler. Düğün çantası içinde mutlaka bulunması gereken makyaj ürünleri ise,  transparan pudra, ruj ve kapatıcı olmalıdır. Böylece dağılan yüz makyajınızı kapatıcıyla toparlayabilir, transparan pudrayla parlayan yüzünüzü daha mat bir görünüme kavuşturabilir ve ilerleyen saatlerde çıkan rujunuzu tazeleyebilirsiniz.

Düğün çantası içinde, rahatlığınız için bir ayakkabı bulunmalı

Yüksek topuklu ayakkabılar, dans ederken veya ayakta dururken, bir süre sonra sizlere rahatsızlık verebilir. Bu tarz ayakkabıların üzerinde durmakta güçlük çekiyorsanız, yanınıza alacağınız bir yedek ayakkabı, sonraki saatlerde yardımınıza koşacaktır. İster dolgu topuk bir model, ister kısa topuklu şık bir tasarım. Tercih sizin!

 

Ağrılarınız için ilaç kitleri

Düğün günü her ne kadar heyecanlı ve güzel görünse de, stresi doruklarınızda yaşayacağınız bir gündür. Yoğun stres beraberinden baş ağrısı vb. getirmektedir. Çantanıza koyacağınız ağrı kesici, kısa zamanda bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabılarınızı değiştirmek istemiyorsanız ve ayağınıza vurdularsa, yanınıza alacağınız bir yara bandı ile bu duruma müdahale edebilirsiniz.

 

Kötü kokulara karşı deodorant ve parfüm

Yaz mevsiminde olan düğününüzde, terleyebilir ve kötü kokmaktan korkuyor olabilirsiniz. Düğün çantası içinde bulunan deodorant ile bu kokuyu arka plana atabilirsiniz. Ve sonrasında sizin imzanız olan bir parfümü tekrardan sıkabilirsiniz. Unutmayın ki, ilk dansınızı ederken veya misafirlerinizi karşılarken kötü kokmak hoş olmayabilir.

Bu değerli günde kendinize bir düğün çantası hazırlayarak, kendinizi endişeden kurtarıp, daha iyi hissedebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız “ gelin çantasında neler olmalı ? “ adlı yazımız, gecenin son saatlerine kadar, kusursuz bir düğün günü geçirmenizi sağlayacak.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.