Faizsiz evlilik kredisi başvuruları, deprem bölgesinde 15 Şubat'ta alınacak. Bu duyuru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyuruldu. Peki evlenecek çiftlere kredi şartları neler? Faizsiz Evlilik Kredisi nasıl alınır? Evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Yeni Evlenecek Çiftlere Kredi Başvurusu

Bakan Göktaş, "Deprem bölgesinde ilk kez uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular 15 Şubat'ta başlayacak." dedi. Cumhurbaşkanlığı kararında Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla yeni evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği belirtildi. Bu uygulama, 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu'nun amacı, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasıdır.

Faizsiz Evlilik Kredisine Nasıl Başvurulur?

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve 4 yıl içinde geri ödenmesi gerekecek. Fon'un başvuruları internet üzerinden yapılacak ve kredi miktarı her yıl artacak şekilde planlanmıştır. Yeni evlenecek çiftlere evlilik kredisi için pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde başlayacak uygulama, daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır.

05 Şubat 24