Düğün hazırlıklarınız tüm hızıyla devam ederken siz, bu büyük hazırlanma sürecinin üstesinden nasıl geleceğiniz konusunda endişeye kapılıyor olabilirsiniz. Evlilik hazırlıkları her ne kadar heyecan verici olsa da, aynı zamanda yoğun bir fiziksel ve zihinsel yorgunluğu beraberinde getirmektedir. Elbette bu süreçteki stresinizden kurtulmanın veya düğün stresi aşamasını en aza indirmenin de belli yolları mevcuttur. İşte düğün stresinden kurtulmanıza ve endişenizi azaltmanıza yardımcı olacak “ Düğün Stresi Nasıl Atlatılır ?” adlı yazımız!

 

düğün stresi

 

Düğün stresini yenmek için kendinize biraz vakit ayırmayı unutmayın.

Söz, nişan, kına ve düğün hazırlıkları derken, bu yoğun sürecin temposuna kendinizi kaptırmış  olabilirsiniz. Bu aşamada ne kadar yorulduğunuzu görmeniz oldukça zor olacaktır. Bir süre sonra yaşayacağınız düğün stresi, yüksek ihtimalle psikolojinizi ele geçiren düğün temposundan kaynaklanıyor olacaktır. Düğün stresinden kurtulmak için kendinize biraz zaman ayırmanın tam zamanı! Belki spor, belki farklı etkinlikler, belki de dinlenmek için güzel bir zaman! Tüm hazırlık sıkıntısını kafanızdan atmanızı sağlayacak ve bir süre dinlemenize olanak tanıyacak bu ipucu, düğün planlamanızın daha düzenli ilerlemesini de sağlayacaktır. Bunun için her gün alışverişe çıkmak yerine, belirli günler veya günün belirli saatleri için yapacağınız güzel bir planlama, daha verimli ve daha stressiz bir düğün hazırlığının başlangıcını oluşturacaktır.

 

Kafanıza takılan detayları sorarak, düğün stresi yaşamanızı engelleyebilirsiniz.

Evlilik hazırlığı uzun ve karmaşık bir aşamadır. Gelinliğinden düğün mekanına, aksesuarlardan damatlığa kadar her detayın ince ince düşünülüp konuşulması gereken stresli bir süreçtir. Stressiz bir şekilde atlatmanın yolu, kafanıza takılan her ayrıntıyı teker teker sormanızda yatar. Örneğin düğün mekanı seçimi yaparken aklınızı kurcalayan bir soru var. Bunu alışverişiniz esnasında sormaz ve düşünceler içerisine girerseniz, bir süre sonra stresi en üst düzeyde yaşamaya başlayabilirsiniz.  İstemediğiniz noktalara  “Hayır” demeyi bilerek, sizin için uygun olmayan detayları düğün hazırlığınızdan çıkarın.

 

Her şeyi doğru ve kararlı bir şekilde organize edin.

Karışık bir konuk listesi ve birbiriyle alakasız gelinlik modelleri, bir anda kafanızın karışıp stres altında kalmanıza sebep olabilir. Planlı bir şekilde ilerlerseniz ve ne istediğinizden emin olursanız, düğün öncesi gelin stresi yaşamazsınız. Örneğin yüzlerce gelinlik modeli arasında, seçenek yelpazenizi en aza indirmek için mekanınızdan ve tarzınızdan ilham alın. Bunları not ederek doğru gelinlik seçimi yapacağınıza eminiz. Yemek menüsünden misafir sayısına, düğün mekanının kapasitesinden gelinlik fiyatlarına kadar her ayrıntıyı not alıp, göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Böylece düğün alışverişi sürecinizi daha organize bir şekilde ilerletip, üzerinizdeki yükü biraz daha hafifletebilirsiniz.

 

düğün stresi

 

Düğün stresi nasıl atlatılır diye düşünmeden önce yardım istemekten çekinmeyin.

Bu yoğun temponuzda, sevdikleriniz size yardım etmek isteyecektir ve siz, yüzlerce konuyu nasıl halledeceğinizi düşünürken, bir yandan da strese kapılmak yerine, sevdiklerinizin yardımını kabul edin. Onlara küçük görevler vererek, üstünüzdeki yükü biraz olsun azaltabilirsiniz. Her şeyi kendiniz yapmak için uğraşırsanız, hem bir süre sonra strese kapılırsınız, hem de daha önemli detaylara odaklanmanız oldukça zorlaşabilir. Nedimelerinizden müstakbel eşinize kadar herkese yardım konusunda bir şans vermeyi unutmamalısınız.

 

Düğününüz yaklaşırken stresinizi yenmek için teknolojinin getirdiği yeniliklerden faydalanın.

Düğün hazırlığı sürecinizde, stresinizi ve psikolojinizi kontrol altından tutmak istiyorsanız, yardımcı uygulamalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Karmaşıklığın arasında, tutacağınız düzenli notlar ve küçük hatırlatmalar, kontrolü elinizde tutmanıza yardımcı olacaktır. Size destek olacak yeni nesil teknolojiler için daha önce yazdığımız “Yeni Nesil Düğün Teknolojileri yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Tamamen stressiz ve kusursuz geçen bir düğün hazırlığı elbette düşünülemez; fakat yaşadığınız stresi azaltmak veya düğün stresinden kurtulmak, yine düğün hazırlığı sürecinizde yapacağınız küçük değişiklerle olacaktır. “Düğün stresi nasıl atılır?” diye düşünmeden önce, derin bir nefes alın ve hızla ilerleyen bu süreçle nasıl başa çıkacağınızı düşünerek kendinizi hazırlayın.

10 Aralık 22