Yakın tarihlerde bir düğününüz mü var? Artık gelinlik bakmak için doğru zamandayım diye düşünüyorsanız aklınızda bu konuda birçok soru işareti olabilir. Çoğu gelin adayının kafasına takılan sorulardan biri şu olmuştur; hazır gelinlik mi satın almalıyım, yoksa özel dikim gelinlik modelleri mi tercih etmeliyim?

 

Hazır gelinlik mi yoksa özel dikim gelinlik mi tercih edeceksiniz?

Hayallerinizdeki gelinliğe kavuşmak için ne kadar heyecanlandığınızı tahmin edebiliyoruz. Bizler sizin bu sürecinizi biraz daha hızlandırmayı hedefliyoruz. Gelinlik modelleri arasında boğulmadan önce seçimlerinizi daraltmanız gerektiği tavsiyesi ile başlayalım. Sadece gelinlik modellerinden bahsetmiyoruz elbette! Gelinliğinizi nasıl satın alacağınıza karar vermeniz bile, seçeneklerinizi ortaya dökmekte fayda sağlayacaktır. Bunun için iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Hazır gelinlik modelleri arasından seçiminizi yapmak ya da özel dikim gelinlik giymeye karar vermek.

Hazır Gelinlik Mi, Yoksa Özel Dikim Gelinlik Mi

Hazır gelinlik modelleri  arasından seçim yapmayı mı düşünüyorsunuz?

Sezonun trend tasarımları arasından seçtiğiniz hazır bir gelinlik modelini, kendi vücut ölçülerinize göre daraltarak gelinliğin vücuda oturmasını sağlayabilirsiniz. Herhangi bir modelin s, m veya l bedenlerine uygun olarak hazır dikilmişlerini deneyip, bu gelinliği kendi vücudunuza göre daraltmak hazır gelinliklerde yapılabilecek işlemlerdendir. Örneğin, gelinlik modelinin bel kısmının size biraz bol geldiğini düşünüyorsunuz bunun için yapmanız gereken işlem gelinliğin bel kısmını daraltmak olacaktır. Hazır gelinlik modelleri arasında tamamen sizin vücudunuza uygun bir model bulmanın zorluğu göz önüne alındığında gelinlik arama sürecine bir an önce başlamanız gerektiğini hatırlatalım. Hazır gelinlikler, daha uygun maliyette olması sebebiyle gelin adaylarının tercihleri arasındadır.

Tasarım tamamen bana hitap edip, özgün olmalı diyorsanız özel dikim gelinlik tam size göre!

Bu seçenek biraz maliyetli olsa da sizi en memnun edecek sonucu vereceğinden şüpheniz olmasın! Düğününüz çok yakında, her yerden gelinlik modeli bakıyorsunuz, birinin vücuda oturuşunu çok beğendiniz; fakat o kollar hiç size göre değil mi? Öyleyse iyi bir haute couture markasına istediğiniz gelinliği diktirin, detayları siz belirleyin! Burada önemli olan doğru gelinlik markası ile çalışmaktır. Sizin istediğiniz özel tasarım gelinliği en güzel şekilde diken, en kaliteli kumaşları kullanmaya özen gösteren markalar önceliğiniz olmalıdır. Elbette kumaşın kalitesine, seçilen modelin işleme yoğunluğuna ve daha birçok etkene göre fiyat artmaktadır; fakat tam olarak istediği modelin en iyisini diktirmeyi kim istemez ki!

Özel dikim gelinlik modelleri için ipuçları:

  • İlk olarak bir bütçe belirlemeniz gerekmektedir. Bütçenizin dışına çıkmadan diktireceğiniz bir gelinlik modeli, maddi anlamda sıkıntı yaşamamanızı sağlayacaktır.
  • Diktireceğiniz gelinlik tasarımı için ilham alın! Pinterest, gibi sosyal medya hesapları, farklı ve trend tasarımlara sahip modelleri içeren mecralardır. Birkaç hafta bunlara göz gezdirmenizde fayda vardır. Belki de istediğiniz modele eklemeye karar vereceğiniz küçük detaylar bulacaksınız. Özel dikim gelinlik modelleri seçiminde araştırma yapmak oldukça önemlidir.
  • Kumaş, dantel ve desen seçimlerini profesyonellerden yardım alarak isteğiniz doğrultusunda belirleyin. Bu konuda işini bilen kişiler, hangi kumaşların seçtiğiniz modele uyacağını daha iyi bileceklerdir. Onların sundukları kumaşlar içerisinden en çok beğendiğiniz kumaşı, danteli veya deseni seç
  • Gelinliğinizi seçerken vücut tipinizi göz önüne alın. Seçtiğiniz tasarım sizin vücut tipinize uygun olmayabilir. Gerçekçi ve doğru tercihler yapmak kötü bir sonuçla karşılaşmanıza engel olacaktır.

Hazır gelinlik mi, yoksa özel dikim gelinlik mi, tercih sizin; fakat unutmamalısınız ki, gelinliğiniz sizin en değerli gününüzden bir anı olacak; bu yüzden sizin tarzınızı yansıtan vücut tipinize uygun bir gelinlik tercih etmelisiniz

10 Aralık 22

Yorumlar

Sibel Gündüz dedi ki:

Kesinlik özel dikimmm

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.