Hayatınızın en önemli kıyafeti, gelinliğiniz… Uzun yıllar ilk günkü gibi kalması ve torunlara muhteşem bir anı olarak bırakabilmeniz için nasıl muhafaza ettiğiniz çok önemli. Gelinlik saklama işlemi aslında zor görünen basit bir işlemdir. Düğün öncesi ve düğün sonrasında ne yapmanız gerekiyorsa hepsi yazımızda…

Düğün öncesi gelinlik saklama

Gelinliğiniz tüm provaların sonunda olanca azametiyle karşınızda duruyor. Peki şimdi düğüne kadar nerede bekleyecek? Tavsiyem gelinliği diktirdiğiniz firmada kalması. Çünkü düğünün akla gelmeyecek kadar çok ıvır zıvır işlerinin peşinde koşarken çabuk olsun da size zaman kalsın diye yediğiniz fast foodlar formunuzu değiştirebilir veya tam tersi yemek yemeyi unutup kilo verebilirsiniz. Hal böyle olunca gelinlik firmanızın terzilerine biraz daha iş düşüyor. Bu ufak değişiklikler için gelinliğinizi evden taşımak külfet olacağından gelinlikçide bekletmeniz işlerinizi kolaylaştıracaktır. Eğer düğününüz şehir dışındaysa ve evde saklamanız gerekiyorsa gelinliğinizi kırışmayacak bir şekilde, yüksek bir yere asmalısınız. Üzerinde ise mutlaka hava aldıran bir kılıf bulunmalı. Böylece hem tozlanmaz hem de olası lekelerden korumuş olursunuz.

Düğün sonrası gelinlik saklama

Biliyorsunuz vintage gelinliklerin modası hiç geçmiyor. Siz de torunlarınıza anlamlı bir hediye vermek istiyorsanız gelinliğinizi nasıl saklamanız gerektiğine bir bakalım. Öncelikle hiç vakit kaybetmeden gelinlikçinizin önerdiği, gelinlik temizleme konusunda özel olarak çalışan bir kuru temizlemeciye gelinliğinizi göndermelisiniz. Eğer bekletirseniz lekeler yerleşecek ve çıkması zorlaşacaktır. Kuru temizlemeden dönen gelinliği hava alan bir kutuda, pamuklu bir gamboçta veya renksiz kağıda sararak; rutubetsiz bir ortamda saklamalısınız. Güneşten korumanız da önem arz ediyor. Aksi halde rengi değişebilir. Bütün şartları sağladıysanız torunlarınıza verebileceğiniz muhteşem bir hediye olan gelinliğe sahipsiniz demektir.

Tüm bu ipuçlarına uyarak gelinlik saklama işlemi yaparsanız; kesinlikle leke, sararma gibi sorunlar yaşamayarak muhafaza etmiş olursunuz. Aksi taktirde çok sık yaşanan bu gelinlik problemlerinin önüne geçemezsiniz. Hatta dilerseniz gelinliğinizi tertemiz muhafaza ettikten sonra, ikinci el satış platformlarında satabilirsiniz. Hem o çok severek giydiğiniz gelinliğiniz kötü bir görünüme kavuşmadan korunmuş olur, hem de sizler yüksek fiyatlarda aldığınız gelinliğinizi daha ucuz miktarlarda başka bir geline satmış olursunuz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.