Gelinliğe zariflik katan ve onu tamamlayan unsurlardan biri, onunla kombinlediğiniz gelinlik aksesuarlarıdır. Duvaktan takı setine kadar her aksesuar, doğru gelinlik modeli ile tamamlandığında, istenilen görünümü vermektedir. Son yıllarda gelinliklerle beraber kullanılan en iddialı aksesuarlardan biri, gelinlik kemerleri olmaktadır. Belinizi daha ince göstermenin yanında, üst bedeninize çekici bir görünüm katan gelin kemerlerinin, her gelin tarzına uyum sağlayan modelleri bulunmaktadır. Elbette bu basit gibi görünen aksesuarı takmanın bile ufak kuralları vardır. İşte düğün gününüzde gelinliğinize eşlik edecek gelin kemeri modellerini nasıl takacağınıza dair ipuçları!

 

gelin kemeri takmak

Her vücut tipinin farklı gelinlik modeli olduğu gibi, farklı kemer seçenekleri de mevcuttur. Eğer gelinlik kemerleri arasından bir seçim yapacaksanız, ilk olarak vücut tipinize uygun kemer modelini öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer büyük göğüslere sahip bir gelin adayıysanız ince ve sade kemerler üst bedeninizi daha zayıf gösterecektir. Kıvrımlı hatlarınızı belli etmek istiyorsanız, belinizi vurgulayacak kalın kemerler sizin için ideal seçenekler olacaktır. Ayrıca kalın kemerler korse görevi gördüğü için, daha zayıf görünmeniz kaçınılmazdır.

gelin kemeri takmak

Gelinlik kemerleri, seçtiğiniz model ile uyumlu olmalıdır.

Gelin kemeri renginden dokusuna, üzerindeki taşlardan kalınlığına kadar her detay; seçtiğiniz gelinlik modeli ile uyum içerisinde olmalı ve onu tamamlamalıdır. Tarzınıza göre sade gelinlikler ile gösterişli ya da sade kemerler kombinleyebilirsiniz. Oysa gösterişli gelinlik modelleri için sade kemerler daha ideal tercihlerdir. Böylelikle ikisi arasındaki doğru dengeyi yakalayıp, aşırı abartı görünümden uzaklaşmış olursunuz. Balık veya a kesim gelinlikler için orta kalınlıkta kemerler belinizi vurguladığı gibi, prenses gelinlik modeller için ise ince kemerler gelinliğinizi tamamlayabilir. Aynı zamanda sade modeller için kalın gelin kemerleri cesur bir aksesuar seçimi olacaktır.

gelin kemerleri

Gelinlik kemer modelleri

Saten gelinlik kemerleri : Satenin pürüzsüz ve parlak yapısını gelinliklere yansıtan bu kemerler, dantel kumaş ile mükemmel bir kombin yaratıyorlar. Gösterişli gelinliğinizi satenin sadeliği ile harmanladığınızda, harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

İnce gelin kemerleri : Belinizi daha vurgulu hale getirmek ve vücudunuzun orantılı durmasını istiyorsanız, ince kemerler sizin için ideal olabilir. Eğer minyon bir gelin adayıysanız, üst bedeninizi  güzel gösterecek olan bu kemer türü, aynı zamanda minimal görünümü ile de tüm vücut tiplerine hitap etmektedir.

Kristal taşlı gelinlik kemeri : Sade gelinliğinize biraz ışıltı ve zarafet katmak isteyen gelin adayları için mükemmel bir seçim olacak taşlı gelin kemerlerini balık ve a kesim gelinliklerle kombinleyebilirsiniz.

 

Gelinlik kemeri takmanın küçük ama etkili ipuçları;

  • Unutmamalısınız ki, düğününüzde gün boyu dans edecekseniz. Bu sebeple kemeri çok sıkmamalı ve doğru ölçülerde taktığınız kemerinizi iğnelerle gelinliğinize sabitlemelisiniz. Böylece gün boyu yerinden kaymayacak ve rahat hareket edeceksiniz.
  • Yine kemerin sizi çok sıkması ve gereğinden fazla sıkıştırılması gelinlik üzerinde potluk yaratacaktır.
  • Gelin kemeri altına giyeceğiniz korse, daha düz bir üst beden izlenimi vererek, hem kemerinizin keskin durmasını sağlayacak hem de kemerle beraber daha ince görünmenizi sağlayacaktır.

Gelinliğiniz ile mükemmel uyumu sağlayacak gelinlik kemerleri, düğün gününüzde ışıltılı bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Sade gelinlik modelleri için mükemmel ve gösterişli bir seçim olacak gelin kemeri, doğru gelin aksesuarları ile tamamlandığında, size çekici bir görünüm kazandırabilir.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.