Düğününüz yaklaşıyor! Düşünmeniz gereken birçok konu olduğunu biliyoruz. Mekan, gelinlik, saç, aksesuar ayakkabı ve daha fazlası… Fakat unutulmaması gereken çok önemli bir konu daha var o da biran önce tertemiz nemli bir cilde kavuşmak! Her gelin, büyük bir heyecanla beklediği düğün gününde güzel ve ışıltılı görünmek ister. Böyle bir görünüm elde etmenin en iyi yolu, düğün öncesi cilt bakımı yapmaktan geçer. Biz de siz gelin adaylarına, düğün öncesi bakım yapmanın detaylarını derledik. 

Düzenli cilt bakımı yaptırmak ve koruyucu güneş kremi kullanmak cildinizin ışıltılı ve sağlıklı görünmesi için çok önemlidir. Elbette beslenme ve sporu da saymalıyız! Özellikle düğününüz yaklaştıysa cildinize ve sağlığınıza dikkat etmek kusursuz bir görünüm için zorunluluk taşır. Biz bu yazımızda cilt bakımının gerekliliği üzerinde durduk. Her cilt tipine göre farklı cilt bakım uygulamaları mevcuttur. Siz de düğün öncesi cilt bakımı yaparak ya da yaptırarak makyaj için harika bir zemin hazırlayın, böylece düğününüzde pürüzsüz görünen cildinizin keyfini çıkarın.

 

düğün öncesi cilt bakımı

 

Düğün öncesi cilt bakımı yapmanın anahtar noktası cildini tanımaktan geçer.

Yağlı, kuru veya karma bir cildiniz olabilir. Eğer cildiniz ile ilgili az çok bilgiye sahipseniz, hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini biliyorsunuz demektir. Çok yağlı cilde sahip gelin adaylarının yağ bazlı ürünler kullanmamaları ve kuru cilde sahip gelinlerin ise cildini sürekli nemlendirmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Yüzün yanı sıra göz altları da cilt tipi fark etmeksizin nemlendirilmeye ihtiyacı olan bir bölgedir. Düğünden önce cilt bakım rutininize bunu eklerseniz, kısa zaman içinde yorgun göz altlarınızın canlandığını görebilirsiniz ve en önemlisi, güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumak! Bu sadece düğün öncesi değil, her zaman yapılması gereken başlıca güzellik kurallarından biridir. Zararlı güneş ışınları, belli bir zaman sonra cildinize ciddi zararlar verebilir.

 

Sabah ve akşam yapacağınız cilt temizliği, düğün öncesi bakım kurallarının başında geliyor.

Yüz yağları ve cilt serumları, güne başlarken veya gün bittiğinde cilt yorgunluğunuzu alıp, gözeneklerinizi temizleyecek yardımcı ürünlerdir. Size önerimiz, her sabah ve her akşam cildinizi serum veya mineralli yağlar ile temizleyip güzel bir masaj yapmanızdır. Böylece hem cildiniz dinlenecek, hem de gün içerisinde maruz kaldığı kirden arınacak. Temiz ve nemli bir cilt, sizi çok daha genç gösterecektir.

 

düğün öncesi cilt bakımı

 

Düğün öncesi cilt bakımı, düğün gününde kusursuz görünmek isteyen gelinlerin merak ettiği bir konudur. Bu sürece ek olarak uygulayabileceğiniz başka ipuçları da bulunmaktadır.

  • Sağlıklı bir cilt için vücuda sağlıklı besinlerin girmesi de oldukça önemlidir. Mineraller ve vitaminler cildinizi parlaklaştırmanın altın kuralıdır. Gelin diyetiniz sırasında, bunları içeren besinler yemeye özen gösterirseniz hem kilonuzu kontrol altına alırsınız hem de cildinizin giderek sağlıklı görünmesine şahit olursunuz.
  • Sağlıklı ve ışıldayan saçlar her gelinin hayalidir. Düğün öncesi yapılacaklar listesine saç bakımını da eklemeyi unutmayın. 6 ay öncesinden başlanan bir bakım süreci, sizi düğün gününüze kusursuz bir şekilde hazırlayacaktır.
  • Stresi bir kenara bırakın! Stresli olmak cildin görünümünü etkileyen diğer unsurlardan biridir. Motivasyonunuzu en yüksekte tutmak aslında cildinize iyi gelen şeylerden biridir.
  • Kirpikleriniz düğün gününüze hazır mı? Düğün öncesi cilt bakımı sadece derinin iyi olması ile ilgili değildir. Uzun kirpikler makyajınızı ortaya çıkaracak detaylardan biridir. Kirpiklerinizi sağlıklı bir şekilde beslemeniz, takma kirpikleri çöpe atmanızı sağlayacak.
  • Son ipucumuz ise belirlediğiniz rutini değiştirmemeniz yönündedir. Belli bir düzende ilerlerseniz ve kullandığınız ürünler konusunda istikrarlı olursanız, cildiniz bunun karşılığını çok güzel verecektir.

Tüm bu düğün öncesi bakım ipuçlarını takip ettiğinizde en özel gününüzde kendinizi harika hissedeceksiniz. Düğün öncesi vücut temizliğinden düğün öncesi cilt bakımı aşamalarına kadar göz önünde bulunduracağınız her ayrıntı, tüm gününüzün pozitif geçmesini sağlayacaktır. Unutmayın nasıl hissederseniz, öyle bir gün geçirirsiniz!

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.