Genellikle tüm gelinler düğün gününün aynı hayallerindeki gibi olmasını ister. Şüphesiz hayatınızın en özel anılarından biri olarak kalacak bu özel gününüz için gerekli olan tüm detayları yine son derece özenle seçtiğiniz düğün konsepti, düğün mekanı, gelinliğiniz, gelin arabası, gelin makyajınız, gelin çiçeğiniz, gelin ayakkabınız  gibi gelin arabanızın seçimi ve seçtiğiniz düğün konsepti ile uyumlu olması oldukça önemli bir kriter olacaktır.

Peki bir gelin arabası nasıl olmalı?

Süslemesinde nelere dikkat edilmeli? Nasıl bir araba seçilmeli? Dilerseniz tüm bu sorularınızın cevabını sizin için hazırladığımız ‘’Gelin arabası için model ve konsept önerileri ‘’ başlıklı yazımızda inceleyelim.

Gelin arabasının modeli ve konseptle uyumu

Gelin arabası genellikle kendi kullandığınız aracınız yada aile, yakın dostların arabası olarak seçilir ve süslettirilir. Fakat düğün hazırlıkları ve koşuşturmacası içinde tüm bunlara ayıracak zamanınız olmayabilir. Gelin arabası kiralayan ve düğün konseptinize uygun olarak süsleyen çeşitli organizasyon firmalarından destek alabilirsiniz. Öncelikle gelin arabası gelin ve damadın zevkine göre ve düğün temalarına uygun şekilde seçilmeli ve süslenmelidir. Örneğin, eğlenceli ve renkli bir düğün teması belirlediyseniz yine bu doğrultuda eğlenceli ve renkli bir gelin arabası seçmeniz oldukça uyumlu bir seçim olacaktır bunun için size vovsvovs gibi minik ve son derece sevimli arabaları önerebiliriz veya klasik ve ihtişamlı bir düğün konsepti belirlediyseniz gelin arabası tercihinizi limuzin, mecedes, bmw gibi şık ve gösterişli modellerden yana kullanabilirsiniz. Nostaljiyi seven çiftlerimiz için size önerebileceğimiz oldsmobile, chevrolet gibi araba modelleri tercih edilebilir. Özellikle tercihinizi trafikte ve davetlilerinizin ilgisini çekebilecek dış mekan çekimlerinde dekor olarak kullanılabilecek model ve süslemelerden yana yapabilirsiniz.

Eğer gelin arabası yerine daha farklı ve değişik bir fikir arayışı içindeyseniz motosiklet severler ve kullananlar için seçiminizi motosikletten yana kullanabilirsiniz hem dış mekan çekimlerinizde gelinliğinizle beraber motosikletin üzerinde duvağınız rüzgara karşı uçuşması son derece ilginç ve farklı bir seçim olacaktır. Düğün mekanınız deniz veya göl kenarındaysa gelin arabası yerine sandal ve gemi gibi araçları kullanmanız oldukça yerinde bir tercih olacak ve hem misafirleriniz hem de sizin için unutulmaz bir anı olarak kalacaktır.

 

Gelin arabası süslemesi için öneriler

Süssüz bir gelin arabası tabi ki düşünülemez, süslemesi çiftlerin zevkini yansıtsa da size önerimiz aşırıya kaçmamanız olacaktır. Sadeliği seven çiftlerimiz için bir demet beyaz veya farklı renklerdeki çiçeklerle gelin arabanızı harika bir şekilde süsleyebilirsiniz. İhtişamı, abartıyı, rengi seven çiftlerimiz için ise yine çiçeklerle beraber renkli tüller ve kurdeleler kullanabilirsiniz. Farklılıklardan hoşlanan eğlenceli bir çiftseniz özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan ve düğün arabalarında yer alan yazıları veya esprili mesajları tercih edebilirsiniz. Yada daha romantik size özel olan sevdiğiniz sözleri de kullanabilirsiniz. Bu fikir davetlilerinizin hem de seyahat halindeki gelin arabanızı görenlerin yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturacaktır.

Tercihini yine eğlenceli ve farklı fikirlerden yana kullanmak isteyen çiftlerimiz olacaktır. Gelin arabasının far bölümlerinin üzerine kirpik şekilli aksesuarlarla, süs gelin bebekleriyle süsleyebilirler. Veya papyon gibi bir aksesuar kullanarak gelin arabanızı gelin ve damat gibi bir görünüme büründürebilirsiniz. Temalı bir düğün konseptine sahipseniz konseptinizde kullandığınız tül, kurdele, çiçek gibi aksesuarları aynı renklerde gelin arabanızda da kullanarak düğün konseptiniz ve gelin arabanızı bir  kombin yapabilirsiniz.

10 Aralık 22