Düğünde Ne Giyilir? Düğün Kombini Önerileri 

Bir düğün davetiyesi aldığınız zaman sizin de aklınıza ilk gelen soru “düğünde ne  giyilir” ise doğru yerdesiniz! Bu yazımızda sizlerle düğün konseptine, mevsime,  düğün mekanına, vücut tipine ve kişisel tarzınıza uygun düğün kombini önerileri  paylaşacağız.  

Düğün konseptine göre giyim önerileri 

Düğün konsepti, çiftin düğün organizasyonu için tercih ettiği tema ve stili ifade  etmektedir. Bir düğün mekanı nasıl düğün konseptine uygun olarak dekore  ediliyorsa, davete katılım gösteren misafirlerin de bu konsepte uygun olarak  hazırlanması beklenmektedir. Düğün konseptlerine göre farklı tarzlarda giyim  önerileri bulunmaktadır. Düğün konseptlerini bilmek, düğünde ne giyeceğim  sorusunu da netleştirmenizi kolaylaştıracaktır. İşte düğün konseptleri… 

Kır düğünü için elbise modelleri 

Kır ya da bahçe düğün konseptinde doğal ve zarif bir görünüm öne çıkmaktadır.  Hem çift hem de konuklar için rahatlık ve zarafet tercih edilir. Şifon, ipek ve tül gibi  kumaşlardan hazırlanmış uçuş uçuş salaş elbiseler kır düğünleri için uygun  olacaktır. Genel olarak bahar ve yaz aylarında tercih edilen bir düğün konsepti  olduğu için açık ya da pastel renkler çok yakışacaktır. Kişisel tarzınıza uygun ise  zarif işleme ve dantel detaylarını da elbisenize ekletebilirsiniz. Kır ve bahçe düğünü  için ayakkabı seçimi de elbise kadar önem taşımaktadır. Çimlerde rahatça adım  atabileceğiniz düz sandalet, dolgu topuk ya da düşük topuklu ayakkabı modelleri  kombininizi tamamlayabilir. Erkek konuklar pamuklu ya da keten yazlık takımlar ve hafif kravatlar tercih edebileceği gibi gömlek ve pantolon ikilisiyle de kombinini  oluşturabilir. 

Vintage düğün konseptinin romantik yansıması… 

Vintage ya da Retro düğün konsepti, akıllara romantik ve nostaljik bir görünüm  getirmektedir. Dantelli ya da saten elbiselerin göz alıcı görüneceği bu düğün  konseptinde, inci aksesuarlar ve dalgalı saçlar ön plana çıkmaktadır. Elbise modeli  olarak midi boy ve kare yaka seçimler yapabileceğiniz gibi pastel tonlar ve çiçek  gibi vintage desenler de kullanabilirsiniz. Erkek konuklar klasik kesim lacivert, siyah 

ya da gri takımlar arasından giyebileceği gibi ince çizgili gömlekler, yelek veya  vintage şapka da tercih edebilirler. 

Plaj düğünü gelinlik modelleri

Plaj, deniz kenarı ya da kumsal düğünü olarak isimlendirilen düğün konseptinde,  bahçe düğününde olduğu gibi rahatlık ön plandadır. Şifon ve tül gibi deniz  kenarının ılık esintisinde uçuş uçuş olacak kumaşlardan hazırlanmış elbiseler,  yırtmaçlı modeller, Helen elbiseler ve sırt dekolteli elbise modelleri plaj düğünleri  için çok uyumludur. Soft pembe, bebek mavisi ya da açık gri gibi yumuşak renkler  ile sandalet model ayakkabılar kombininizi tamamlayacaktır. Erkek davetliler ince  keten kumaştan yapılmış yazlık takımlar ya da salaş gömlek ve pantolon  giyebilirler. 

Bohem düğün için elbise önerileri 

Etnik dokulu dantel işleme ve özgür ruhlu görünümün dikkat çektiği bohem  konseptte, salaş ve akışkan elbiseler giyilebilir. Kişisel tarzınıza uygun ise iki parça  dantelli kıyafette tercih edilebilir. Saçlarda doğal dalga ve örgülerin yoğun  kullanıldığı bohem düğün konseptinde sandalet ya da düşük topuklu ayakkabıları  öneriyoruz. Erkek konuklar için rahat kesim takımlar, klasik takım elbiselerin yerine  geçmektedir. 

Rustik düğünde ne giyilir? 

Rustik düğün vintage düğün konseptine benzer özellikler taşımakla birlikte daha  doğal ve samimi bir atmosfer yaratır. Toprak ve bej tonlarının öne çıktığı elbiseler  dantel ya da akışkan kumaşlardan tasarlanabilir. Hasır aksesuarların çok yakıştığı  

rustik düğün konsepti, doğal görünüm ile özdeşleşmiştir. Hem erkek hem de kadın  konuklar için hafif ayakkabılar tercih edilir. Erkekler keten chino pantolonlar ile  kombinini tamamlayabilir. 

Salon düğünü için elbise modelleri 

Salon düğünleri genel olarak sonbahar ve kış aylarında yapılmaktadır. Kapalı  alanda gerçekleşen salon düğünlerinde ne giyilir sorusunu, “gösterişli, ışıltılı  abiyeler, kabarık ya da balık elbiseler” olarak cevaplıyoruz. Düğün salonları ya da 

otellerin balo salonları yoğun ışıklandırmaların ve büyük avizelerin olduğu ihtişamlı  mekanlardır. Bu görkemli mekanlara uygun olacak şekilde ışıltılı ve iddialı tercihler  yapılabilir.  

Havuz başı düğün konseptinde ne giyilir?
Havuz başı düğünleri, hem zarif hem de şık görüneceğiniz elbise modellerini ön  plana çıkarmaktadır. Yırtmaçlı şifon elbiseler, yarım balık abiyeler, mini ya da diz  altı elbiseler tercih edilebilir. Eğer ortam geniş ve çim değilse tek bant ışıltılı ince  

topuklu ayakkabı modeli giyilebilir. Hafif görünümde bir makyaj ile hafif  aksesuarlar kombini tamamlayacaktır. Hem kadın hem de erkek konukların canlı  renkler tercih edebileceği havuz başı düğünleri genelde zarif ve doğal bir görünüm  ile özdeşleşir. 

Düğünde mevsime göre giyinmek 

Sonbahar ve kış düğünlerinde ne giyilir? 

İlkbahar ve yaz düğünleri için ne giyilir sorusu üzerinde genelde çoğu insanın bir  fikri olmasına rağmen, konu sonbahar ve kış düğünlerine geldiğinde kararsızlık  daha çok yaşanmaktadır. Sonbahar ve kış düğünlerinde, koyu ve yoğun renklerin  ön plana çıktığı söylenebilir. Bordo, gece mavisi ve şarap kırmızısı renklerin yanı  sıra siyah da çok sık tercih edilmektedir. Kadife ve yün gibi daha sıcak tutan  kumaşlardan hazırlanan abiyeler kullanılmaktadır. Erkek misafirler de kadife ya da  yün takım elbise modelleri arasından seçim yapabilirler. Bolero, pelerin gibi  aksesuarlar ile elbisenizi tamamlayabilirsiniz. Hakim yaka dar bir elbise ya da v  yaka uzun kollu bir elbise sizi zarif ve şık gösterecektir. 

İlkbahar ve yaz düğünlerinde ne giyilir? 

İlkbahar ve yaz düğünleri, daha açık tonda, hafif kumaşlardan hazırlanan elbise ve  takım elbiselerin giyildiği düğünlerdir. Şifon, tül, saten, ipek ve ince pamuklu  kumaşlarından hazırlanan elbise modelleri ve keten ile pamuklu kumaştan  hazırlanmış takım elbiseler, düğün konsepti ve kişisel tarzınıza uygun olarak  seçilebilir. Düşük omuzlu elbiseler, v yaka veya sırt dekolteli elbiseler ilkbahar ve  yaz düğünlerinde tercih edilmektedir.

Düğün mekanına göre giyim önerileri 

Düğün mekanları, bahçe düğünü, otel düğünü, düğün salonu, havuz başı düğünü,  kulüp ve davet alanları, plaj düğünü, tarihi mekan düğünü, doğa düğünü, restoran  düğünü gibi farklı ortamlar olabilmektedir. Genellikle kapalı düğün mekanlarında  kıyafet tercih ederken, düğün konsepti, mevsim, vücut tipi ve kişisel tarz ön plana  

çıkmaktadır. Düğün salonu ve balo salonunda gerçekleştirilen düğünlerde,  gösterişli abiyeler giyilmektedir. A kesim ya da balık model abiyeler salon  düğünlerine uygun olacaktır. Bahçe, havuz başı, bazı kulüp ve davet alanları, doğa  düğünleri ve plaj düğün mekanlarında açık hava konseptine uygun olacak seçimler  yapabilirsiniz. Akışkan kumaşlardan tasarlanmış abiyeler, şifon elbiseler, yırtmaçlı  modeller, Helen tasarımlar, zarif dekolteler tercih edilebilir. Tarihi düğün  mekanlarında vintage konsepte uygun şekilde midi boy elbiseler, dantelli abiyeler  giyilebilir. Düğün restoranda gerçekleşiyorsa, saten midi boy düz elbiseler gibi  kabarık olmayan zarif seçimler öneriyoruz. 

Vücut tipine göre abiye modelleri 

Vücut tipleri genel olarak elma, armut, kum saati, dikdörtgen ve ters üçgen olarak  sınıflandırılmaktadır.  

Elma 

Elma vücut tipi, omuzların dar, bel bölgesinin geniş olduğu vücut tipini ifade eder.  Bu vücut tipinde mini elbiseler, ya da çok kabarık olmayan A kesim elbiseler güzel  durmaktadır. Bacak boyunu ve boynu uzun gösterecek detaylara gidilebilir. V yaka  elbiseler ya da yırtmaçlı elbiseler deneyebilirsiniz. 

Armut 

Armut vücut tipinde kalça bölgesi geniş olduğu için onu dar gösterecek seçimler  yapmak gerekir. A kesim modeller belden sonra kabardığı için geniş kalçaları  dengeleyecektir. Omuzlarda kullanılan volan, omuz pedi, fırfır ya da desenler,  omuzları geniş göstererek daha orantılı bir görünüm sunabilir. 

Kum Saati

Kum saati vücut tipi, eşit omuz ve kalça ile ince bir bele vurgu yaptığı için balık  abiye modelleri ile özdeşleştirilir. Kum saati vücut tipine sahip kişiler zaten orantılı  bir vücut ölçüsüne sahip olduğu için, istediği abiye ve elbise modeline bakabilir.  

Dikdörtgen 

Dikdörtgen vücut tipini kum saati vücut tipinden ayıran özellik, bel hattının belli  olmamasıdır. Bel omuz ve kalça ile aynı ölçüde olduğu için, beli daha ince  gösterecek seçimler yapılmalıdır. A kesim ya da prenses model abiye belden sonra  kabardığı için beli vurgulayabilir. Omuz pedleri ya da volanlar ile omuzlar da daha  geniş gösterilerek bel inceltilebilir. 

Ters Üçgen 

Geniş omuzlar ve dar bir kalçayı ifade eden ters üçgen vücut tipine sahipseniz, alt  bölgeyi daha geniş gösterecek geniş ve fırfırlı seçimler yapılabilir. A kesim ve  prenses kesim modeller de alt bölgeyi daha geniş göstereceği için ters üçgen vücut  tipi için önerilmektedir. 

Kişisel tarzınızı yansıtın! 

Düğünde giyeceğiniz kıyafet konusunda dikkat etmeniz gereken sadece dört unsur  vardır. Düğün konsepti, düğün mekanı, mevsim ve vücut tipi. Bu dört unsur dışında  kalan en önemli unsur giydiğiniz kıyafetin tarzınıza uymasıdır. Sizi yansıtacak,  giydiğiniz zaman kendinizi beğeneceğiniz ve iyi hissedeceğiniz bir elbise giymenizi  öneriyoruz. Alisse nuerA kişiye özel dikim abiye modelleri ile vücut tipinize ve  tarzınıza uygun elbiseyi sizin için tasarlıyor. Özel dikim elbise için bizimle iletişime  geçebilirsiniz.

12 Şubat 24

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.